Ik ben een Werknemer Werkgever

Vanaf welke leeftijd mag ik bij James werken?

Je kunt je inschrijven bij James vanaf de dag dat je 16 bent geworden. 

Als 16 jarige kun je bij een aantal, maar helaas nog niet bij alle shifts aan de slag. Sommige  opdrachtgevers hanteren een minimale leeftijd van 18 jaar. De reden hiervoor is dat de Nederlandse wetgeving veranderd op het moment dat jij 18 jaar wordt. Vanaf je 18e mag namelijk langer diensten draaien en werken na 23:00 uur ’s avonds.

Hoe meld ik me aan voor een shift?

Leuke shift gevonden? Meld je aan door te klikken op ‘count me in’.  Wanneer je bent aangenomen voor de shift ontvang je een bevestiging per mail en in de app.

Als je je hebt aangemeld rekent de opdrachtgever op jouw komst. Zorg er dus voor dat je jouw agenda dubbel hebt gecheckt.

Hoelang duurt het voordat ik word geaccepteerd op de shift?

Gemiddeld hoor jij twee weken van te voren of je bent aangenomen of niet. In praktijk kan dit verschillen per opdrachtgever. 

Bij grote events (denk aan festivals/concerten of sportevents) wordt de planning meestal 1.5 week vooraf gemaakt.

Ik ben niet meer beschikbaar, en nu?

Je kunt je tot 96 uur voor aanvang van de shift afmelden zonder consequenties. Lees hier meer over het afmeldingsbeleid van James. 

Ik ben ziek, en nu?

Het kan wel eens voorkomen dat je ziek bent, wat natuurlijk erg vervelend is. Meld je zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 09:00 uur ’s ochtends op de dag van de shift af. Lees hier meer over het ziekmeldingsbeleid van James.

Worden mijn reiskosten vergoed?

De opdrachtgever vergoedt jouw reiskosten wanneer er een auto icon bij de shift staat.

Hoeveel reiskosten krijg ik vergoed? Wanneer de opdrachtgever ervoor kiest om te vergoeden, krijg jij een standaard vergoeding volgens het reiskostenbeleid van James. Dit is een standaard vergoeding van 19 cent per km waar je recht op hebt als je méér dan 10 km van de shift afwoont. Dus wanneer je 15 km van de shift woont, krijg je 15km x 19 cent per rit vergoedt. De afstand van jouw woonplaats tot aan de shift wordt door het platform automatisch berekend. 

Loonheffingskorting: aan of uit?

Als je recht hebt op loonheffingskorting kun je deze laten toepassen door middel van het loonheffingsformulier. Heb je twee of meer baantjes? Dan is het financieel het verstandigst om deze aan te zetten bij het werk waar je het meeste inkomen hebt. Lees hier meer over loonheffingskorting, zodat jij zelf de beste keuze kunt maken. 

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

We streven naar een wekelijkse uitbetaling van jouw salaris op vrijdag. Er zijn uitzonderingen waardoor het wat langer kan duren. Lees hier meer over het uitbetalingsbeleid van James. 

Bij welke festivals kan ik werken via James Horeca?

Vooral in de zomer staat de James app bomvol met leuke festivals waar jij als food- of barcrew aan de slag kunt. Ideaal om als vakantie bijbaan jouw geld mee te verdienen. Ontdek hier vast onze heetste favorieten van de zomer 2023 🔥🌶️.

Registreer je in de app om op de hoogte te blijven van alle shifts.