Verdien
met plezier
in de horeca

Scroll in de app door 300+ shifts. Achter de bar bij een festival of tafels serveren bij jouw favoriete restaurant? Met James bepaal jij zelf waar en wanneer je werkt. 

Beeldfanaat James Emporium 07175

Download app

Zelf bepalen waar & wanneer je werkt

Bij horeca, events & festivals

Voor gemiddeld €15 p/u

Eigen baas in loondienst

Waarom werken 
bij James?

Via James kun jij flexibel aan de slag bij te gekke locaties waaronder De Ziggo Dome, Johan Cruijff ArenA, voetbalstadions, festivals & events. Filter in de app op locatie, uurloon & functie. No strings attached: je werkt enkel de shifts waar jij je voor aanmeldt. Zo werk jij met plezier in de horeca.

Download app

Hoe James werkt

1 Meld je aan

Download de James Horeca app en maak binnen een paar minuten jouw profiel compleet.

2 Zoek een shift

Selecteer jouw woonplaats en scroll door shifts bij jou in de buurt. Je kunt aan de slag bij restaurants, sportevents, festivals, clubs, concerten & meer. 

Leuke shift gevonden? Klik op ‘count me in

3 Word aangenomen

Op basis van het profiel, ratings en werkervaring selecteert de opdrachtgever de beste match. Aangenomen? Dan ontvang jij een notificatie + e-mail dat je mag starten! 

4 serve!

Yes! Je mag aan de slag! 
Een goede voorbereiding is het halve werk. In de app vind je de locatie, kledingeisen, start- en eindtijd van jouw shift. 

5 Cashen

Vrijdags is het feest; want wekelijks op vrijdag krijg jij betaald. Cashen!

Houd er rekening mee dat dit bij grotere events langer kan duren, de opdrachtgever moet namelijk alle uren goedkeuren. Zo zorgen we dat jij elk gewerkt uur netjes krijgt uitbetaald.

6 Geef een rating

Wij willen de app enkel vullen met fijne werkplekken & leuke shifts. Jouw mening telt hierbij! Beoordeel daarom de shift via het ratingsysteem ☆

Bekijk alle vragen
Medewerker Meld Je Aan Visual (3)
Werk Zoeken Visual
Word Aangenomen Visual 2
Serve Visual Mederwerker (1)
Cashen Visual
Rating Visual
Liesje
Bart
Emma
Gijs

Veelgestelde vragen

Bij welke festivals kan ik werken via James Horeca?

Vooral in de zomer staat de James app bomvol met leuke festivals waar jij als food- of barcrew aan de slag kunt. Ideaal om als vakantie bijbaan jouw geld mee te verdienen. Ontdek hier vast onze heetste favorieten van de zomer 2023 🔥🌶️.

Registreer je in de app om op de hoogte te blijven van alle shifts.

Hoe meld ik me aan voor een shift?

Leuke shift gevonden? Meld je aan door te klikken op ‘count me in’.  Wanneer je bent aangenomen voor de shift ontvang je een bevestiging per mail en in de app.

Als je je hebt aangemeld rekent de opdrachtgever op jouw komst. Zorg er dus voor dat je jouw agenda dubbel hebt gecheckt.

Vanaf welke leeftijd mag ik bij James werken?

Je kunt je inschrijven bij James vanaf de dag dat je 16 bent geworden. 

Als 16 jarige kun je bij een aantal, maar helaas nog niet bij alle shifts aan de slag. Sommige  opdrachtgevers hanteren een minimale leeftijd van 18 jaar. De reden hiervoor is dat de Nederlandse wetgeving veranderd op het moment dat jij 18 jaar wordt. Vanaf je 18e mag namelijk langer diensten draaien en werken na 23:00 uur ’s avonds.

Loonheffingskorting: aan of uit?

Als je recht hebt op loonheffingskorting kun je deze laten toepassen door middel van het loonheffingsformulier. Heb je twee of meer baantjes? Dan is het financieel het verstandigst om deze aan te zetten bij het werk waar je het meeste inkomen hebt. Lees hier meer over loonheffingskorting, zodat jij zelf de beste keuze kunt maken. 

Hoelang duurt het voordat ik word geaccepteerd op de shift?

Gemiddeld hoor jij twee weken van te voren of je bent aangenomen of niet. In praktijk kan dit verschillen per opdrachtgever. 

Bij grote events (denk aan festivals/concerten of sportevents) wordt de planning meestal 1.5 week vooraf gemaakt.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

We streven naar een wekelijkse uitbetaling van jouw salaris op vrijdag. Er zijn uitzonderingen waardoor het wat langer kan duren. Lees hier meer over het uitbetalingsbeleid van James. 

Worden mijn reiskosten vergoed?

De opdrachtgever vergoedt jouw reiskosten wanneer er een auto icon bij de shift staat.

Hoeveel reiskosten krijg ik vergoed? Wanneer de opdrachtgever ervoor kiest om te vergoeden, krijg jij een standaard vergoeding volgens het reiskostenbeleid van James. Dit is een standaard vergoeding van 19 cent per km waar je recht op hebt als je méér dan 10 km van de shift afwoont. Dus wanneer je 15 km van de shift woont, krijg je 15km x 21 cent per rit vergoedt. De afstand van jouw woonplaats tot aan de shift wordt door het platform automatisch berekend. 

Bekijk alle vragen

Je werk in
je broekzak

Met de app heb jij direct toegang tot de leukste horeca shifts. Je kunt aan de slag in de bediening, achter de bar, als runner, ticketscanner of allround horeca medewerker. Door de weeks en in het weekend. Waar, wanneer en hoe vaak je werkt regel je vanaf één plek: de James Horeca app. 

Meet the
James crew

Cas 2 Hele team
Beeldfanaat James Vasim 08045 2 Joe3